Centraal Beheer PPI

De premiepensioeninstelling (PPI) is voor Achmea een verdere versteviging in het bedienen van de werkgeversmarkt. Onder de handelsnaam Centraal Beheer PPI voert Achmea de zogenoemde beschikbare premieregelingen (defined contribution, DC) uit. Achmea heeft de ambitie de PPI de komende jaren verder uit te bouwen. Hiervoor is het noodzakelijk om over een perfect passend Digitaal Platform te beschikken.

Gorilla IT ontwikkelde voor ons een Digitaal Platform waarmee we onze nieuwe PPI product grootschalig in de markt hebben gezet. Mede hierdoor werd dit een doorslaand succes.

Floris Schilthuis Directeur Financiƫn en Operatie - Centraal Beheer PPI
Centraal beheer PPI (Achmea)
Centraal beheer PPI (Achmea)

Key resultaten.

955

Werkgevers

als klant

190.000

Deelnemers

als participant

3,5

miljard euro

beheerd vermogen

De uitdaging

Variabel pensioen is een complex en impactvol financieel product. Het digitale platform moet flexibel zijn omdat de wettelijke voorschriften en richtlijnen regelmatig aan verandering onderhevig zijn. Verder moeten alle deelnemers direct en eenvoudig in het portaal kunnen vaststellen hoe hun financiƫle positie is. Het platform moet absoluut veilig zijn en volledig betrouwbaar.

De casus

Het ontwikkelen van een digitaal platform voor een nieuwe entiteit binnen de Achmea groep, die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Deze is met behulp van DigiD veilig toegankelijk voor alle deelnemers. Inclusief een backoffice portaal voor de werkgevers, welke aan dezelfde eisen moet voldoen.

In een joined team met specialisten van Achmea en Gorilla IT zijn de kennis, wensen en eisen vastgelegd in een set van modellen.

Op basis van de in de analyse vervaardigde modellen werd met Karooda, ons MDD Low-Code platform, een prototype gegenereerd.

In een joined team zijn diverse workshops gehouden en de details van het systeem besproken en vastgelegd.

De professionals van Gorilla IT vervolmaakten het prototype tot een volwaardig platform.

Na het uitgebreide testen en de daar opvolgende approval van de gebruikersorganisatie, samen met de IT-beheerorganisatie van Achmea, is het platform operationeel gemaakt.