Digitale transformatie.

We zitten nu midden in de vierde industriële revolutie. Technologieën zoals AI, machine learning, het Internet of Things, data-analyse en robotica veranderen de manier waarop we werken en zaken doen enorm.

Digitale transformatie houdt in dat organisaties steeds meer en vaker digitale technologieën toepassen in alle aspecten van het werk. Technologie speelt dus een grote rol in het succes van organisatieveranderingen.

Door de juiste technologieën, mensen en processen te combineren, kunnen organisaties snel reageren op uitdagingen en kansen, inspelen op klantbehoeften en groei en innovatie stimuleren.

Digitale transformatie gaat over het integreren van digitale technologieën in alle aspecten van een organisatie. Het is niet alleen een technologische verandering, het vraagt ook om een culturele shift en fundamentele aanpassingen in werkwijze en klantbenadering. Het digitale transformatieproces omvat:

Digitize
Het omzetten van informatie van analoog naar digitaal.

Digitalize
Het integreren van digitale technologieën in bestaande bedrijfsprocessen.

Transformation
Een fundamentele vernieuwing in de benadering van klantervaring, bedrijfsmodellen, en processen met als doel nieuwe waarde te creëren en efficiëntie te verbeteren.

Het belang van digitale transformatie is evident in het huidige bedrijfsklimaat. Organisaties moeten veerkrachtig, concurrerend en responsief zijn om te groeien. Dit vereist een ontwikkeling van het digitale landschap, van grondstoffenbeheer tot klantenservice en bedrijfsmodelinnovatie.

In deze transformatie spelen moderne technologieën een belangrijke rol. Denk aan:

▹ Moderne ERP- en databasetechnologieën
▹ Geavanceerde analytics
▹ Cloud connectivity
▹ AI en machine learning
▹ Internet of Things (IoT)
▹ Robotics en robotic process automation (RPA)

Voorbereiding op digitale bedrijfstransformatie vraagt om een strategische aanpak:

  1. Bepaal het beginpunt: Analyseer bestaande systemen en identificeer prioriteiten voor digitalisering.
  2. Stel prioriteiten en ontwikkel een roadmap: Focus op haalbare doelen en zorg voor flexibiliteit voor toekomstige groei.
  3. Bereid teams voor: Betrek werknemers bij het proces en zorg voor hun ondersteuning en training.

Door deze benadering te volgen, navigeer je als organisatie met succes door de complexiteiten van digitale transformatie. Ook leg je de fundamenten voor toekomstige groei en innovatie. Gebruik het Digitale Transformatie Canvas als basis, zodat het direct visueel en inzichtelijk is.

Veelgestelde vragen over digitale transformatie.

Bij digitale transformatie draait alles om meer dan alleen technologie; het is een complete vernieuwing van hoe we zaken doen. Het struikelblok is vaak niet de techniek die ons in de steek laat, maar onze bedrijfscultuur. Onzorgvuldige planning, vage strategieën en niet goed afgestemde doelstellingen zijn vaak de boosdoeners achter een falende digitale transformatie.

De CIO en de CEO werken vaak hand in hand om deze verandering te leiden. Het mooie is dat digitale transformatie steeds meer gezien wordt als een kans om te groeien, niet alleen technologisch, maar ook op het vlak van onze bedrijfsvoering. Het betrekken van teams die diep in de processen zijn geworteld, zorgt ervoor dat de digitale vernieuwing ons allemaal ten goede komt.

Elke organisatie is uniek, maar een slimme zet voor velen is te starten met een modern ERP-systeem dat door AI wordt ondersteund. Dit systeem vormt het kloppende hart van je digitale organisatie, verwerkt informatie uit elke hoek van de organisatie en zorgt ervoor dat alles soepel loopt.

Begin door een aantal parameters te kiezen die het belangrijkst zijn voor jouw specifieke branche en organisatie, bijvoorbeeld productiviteit of predictive planning. Stel vast wat de huidige situatie is met betrekking tot de geselecteerde criteria, stel realistische streefdoelen vast en evalueer deze op vaste tijdstippen.

Digitale transformatie is geen eenmalig IT-project, maar een ontwikkeling die elke hoek van je organisatie raakt, technisch én cultureel. Praat met je softwareleverancier voordat je deze ontwikkeling begint, om er zeker van te zijn dat je een pad inslaat dat perfect aansluit bij jouw unieke situatie en ambities.

In het hart van digitale transformatie ligt de kracht van technologie en de uitnodiging om creativiteit, innovatie, kritisch denken en emotionele intelligentie verder te ontwikkelen.

Peter Bijloo Gorilla IT

Succesverhalen.

Centraal beheer PPI (Achmea)

De premiepensioen-instelling (PPI) is voor Achmea een verdere versteviging in het bedienen van de werkgeversmarkt. Onder de handelsnaam Centraal Beheer PPI voert Achmea de zogenoemde beschikbare premieregelingen (defined contribution, DC) uit. Achmea heeft de ambitie de PPI de komende jaren verder uit te bouwen. Hiervoor is het noodzakelijk om over een perfect passend Digitaal Platform te beschikken.

Bekijk de klantcases

ANWB Eropuit

Dankzij slimme technologie en continu innovatie biedt ANWB Eropuit een naadloze verbinding met meer dan acht externe ticketproviders. Dit betekent minder gedoe voor het team en meer plezier voor de klant. Leden van de ANWB krijgen eenvoudig toegang tot een uitgebreid aanbod van de meest fantastische dagjes uit.

Bekijk de klantcases

European Space Agency

Het bouwen van ruimtevaartuigen en satellieten is een complexe taak en vraagt veel uitwisseling van kennis. Bij GorillaIT hebben we de basis gelegd voor het semantische informatiemodel van de ESA, het Space System Ontology. Bovendien hebben we met MDD-principes, dit model omgezet in een werkende database met bijpassende applicatie.

Bekijk de klantcases

ABN AMRO

Met ondersteuning van Gorilla IT is ABN AMRO Pensioenen als eerste succesvol gekoppeld aan de Routeringsvoorziening van Logius. Deze koppeling biedt toegang tot meerdere inlogmiddelen en voldoet aan de Wet digitale overheid. Het stelt burgers en bedrijven in staat om veilig en betrouwbaar in te loggen bij de overheid, met identificatiemiddelen die betrouwbaarder zijn dan DigiD.

Bekijk de klantcases

Onze rol in digitale transformatie.

Model Driven Development (MDD)

Wij versnellen jouw softwareontwikkeling met onze MDD-aanpak, die complexiteit vermindert en automatisering verhoogt, voor snellere en meer flexibele IT-oplossingen die naadloos aansluiten bij jouw bedrijfsbehoeften.

Data Governance

Wij versterken jouw datastrategie met robuuste data governance, die veiligheid, compliance en optimalisatie van je gegevensbeheer waarborgt, essentieel voor effectieve digitale transformatie.

Inzichtelijke modellen

We ontwikkelen snel op maat gemaakte IT-oplossingen. Onze inzichtelijke modellen garanderen flexibiliteit en continuïteit, perfect afgestemd op jouw specifieke digitale behoeften.

Succesprojecten

We hebben bewezen succes in digitale transformatie. Onze projecten bij ANWB en ESA tonen onze capaciteit om je digitale transformatiedoelen te realiseren en je operationele efficiëntie te verhogen.