ABN AMRO Pensioenen

Met de hulp van Gorilla IT is ABN AMRO Pensioenen succesvol als eerste organisatie gekoppeld aan de Routeringsvoorziening van Logius. Hiermee zijn zij via één technische koppeling toegankelijk voor meerdere inlogmiddelen en voorbereid op de verplichtingen van de Wet digitale overheid.

Dankzij Gorilla IT kunnen onze klanten met één koppeling op meerdere manieren inloggen. Een mijlpaal!

Thom van Boxel ABN AMRO
ABN AMRO
ABN AMRO

Key resultaten.

1e

financiele instelling

compliant aan de Wet digitale overheid

4

weken

doorlooptijd

2022

jaar van

oplevering

De uitdaging

Nederlandse burgers en bedrijven moeten veilig en betrouwbaar kunnen inloggen bij de overheid. Om dit te bereiken komen er elektronische identificatiemiddelen die betrouwbaarder zijn dan het huidige DigiD. Gorilla IT is gevraagd om ABN AMRO Pensioenen aan te sluiten aan de nieuwe routeringsvoorziening van Logius.

Het kennishuis

De casus

Met de hulp van Gorilla IT kunnen Nederlandse burgers veilig en betrouwbaar inloggen bij het portaal van ABN AMRO Pensioenen.

Nederlandse burgers en bedrijven moeten veilig en betrouwbaar kunnen inloggen bij de overheid. Dit is één van de doelen van de wet digitale voerheid. Om dit te bereiken komen er elektronische identificatiemiddelen (eID) die een hogere mate van betrouwbaarheid hebben dan het huidige DigiD. Publieke dienstverleners hebben zo meer zekerheid over iemands identiteit. Een eID is de digitale variant van het paspoort of de identiteitskaart.

Om organisatie met een publieke taak te ondersteunen deze stap te zetten heeft Logius de routeringsvoorziening ontwikkeld. Deze voorziening biedt één technische aansluiting voor inlogmiddelen en daarmee één contract, één factuur en één contactpersoon. Door aan te sluiten op de Routeringsvoorziening kunnen publieke dienstverleners zich voorbereiden op de verplichtingen van de Wet digitale overheid.

Het pensioenplatform van ABN AMRO Pensioenen is in samenwerking met Gorilla IT ontwikkeld. Tot voor kort was toegang tot dit platform beperkt tot alleen DigiD. Door de sterkte architectuur van het pensioenportaal was het toevoegen van een extra authenticatiemethode eenvoudig.

Hiermee kan ABN AMRO Pensioenen kan nu alle beschikbare identificatiemiddelen ondersteunen. Voor Thom van Boxel, Product owner ABN AMRO Pensioenen, is dit een belangrijke stap: ‘Voor ABN AMRO Pensioenen is het erg belangrijk om aan alle wet- en regelgeving rondom digitale toegang te voldoen. Dit doen wij met de Routeringsvoorziening. Samen met onze ontwikkelaar Gorilla IT hebben wij deze connectie gerealiseerd, waardoor wij 'future proof' zijn’, aldus Thom van Boxel, Product Owner ABN AMRO Pensioenen.